Трест «КМБ-3» завершив будівництво паркінгу з покрівлею, що експлуатується

 Перед генеральним підрядником було поставлене завдання побудувати напівпідземний паркінг, на даху якого розміщуватиметься прибудинкова територія мультифункціонального житлового комплексу CAMPUS зі спортивними та дитячими майданчиками, зонами відпочинку та озелененням. Зробити «зелену покрівлю», що розташована на бетонній основі та не має підживлення від ґрунту, вимагало особливого технологічного підходу. 

Для реалізації проєкту було інстальовано такі шари покриття: похилоутворюючий шар, покрівельна мембрана, геотекстиль, дренажно-накопичувальний елемент (дренажна мембрана), геотекстиль, системний субстрат (ґрунт для рослин). Багатошарова конструкція з автоматичним крапельним поливом висотою з півметра дозволила висадити на даху паркінгу екстенсивне озеленення: газони, різноманітні кущі, квіти. 

Підвищену складність робіт обумовив також гідрогеологічний стан ділянки будівництва з рівнем ґрунтових вод річки Либідь - вище середнього. Для захисту підземної частини паркінгу від підтоплення було виконано роботи з горизонтальної та вертикальної гідроізоляцій підземних конструкцій, а також влаштування системи горизонтальних дренажів. Встановлення пластового дренажу та трубчатих дренів було зроблено після влаштування паль та до початку робіт по бетонуванню ростверків й плити підлоги паркінгу. Роботи було реалізовано під захистом будівельного водозниженняголкофільтрами.

Вже збудоване приміщення паркінгу було оснащено спеціальними елементами безпеки: огороджувальними стовпчиками (допоможе водію під час паркування зупинити авто на необхідній межі), розміткою, системою контролю доступу, камерами відеоспостереження. Частину паркомісць обладнали електрозарядками для авто. 

Як результат отримали високотехнологічне приміщення паркінгу, абсолютно «сухе» навіть після сильних дощових підтоплень всього Києва та комфортний внутрішній простір житлового комплексу з різноманітним озелененням.

Previous
Previous

02.02.2021 Трест "КМБ-3" реалізував складний проєкт влаштування паль 3-ї категорії